De actualiteit van het verleden – opening van de lezingencyclus

De eerste lezing heeft op 22 oktober in de Broedergemeente Zeist plaats gevonden:
Waarom gedenken wij 150 jaar emancipatie?


Na de inleiding is het voor de 50 aanwezigen voor de hand liggend: bevrijding is een eenmalig gebeurtenis, maar emancipatie is een proces. Dr. Hans Breeveld kon op verrassende wijze de verbinding zichtbaar maken tussen ontwikkelingen op politiek en religieus gebied in Suriname en de emancipatorische draad die er doorheen gaat.

Een van de uitdagingen die nog voor ons liggen: de geschiedenis zou zo moeten doorgegeven worden, dat ook de prestaties en positieve rolmodellen van toen zichtbaar worden. En daar valt er nog veel te ontdekken!

U bent uiteraard ook van harte welkom op de volgende lezing!
Zij wordt gehouden door ds. E. Loswijk op 25 oktober om 19:30 uur
in de Av. Concordia 107, 3062 LE Rotterdam met als thema:
“Zending onder slaven en contractarbeiders – met welke boodschap?“

Reacties zijn gesloten.