Derde lezing – de doorwerking van de slavernij

Op welke wijze heeft de Afro-Surinaamse cultuur invloed gehad op het geloofsleven van de tot slaaf gemaakten en hun nazaten? U hoort meer daarover in de derde van de “lezingen op weg naar 2013″!

28 november 2012,
Koningskerk, van’t Hofflaan 20, 1097 EP Amsterdam
Begin: 19.30 uur  Inleider: Drs. Ruth Dors (Amsterdam)

Drs. Ruth Dors is socioloog en was als wetenschappelijk onderzoeker ook werkzaam in het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee). Ze verricht onderzoek naar het zendingswerk van de Evangelische Broedergemeente onder de Slavenbevolking van Suriname. Zij is bezig met een dissertatie over cultuur en identiteit van een Afro-Surinaamse groep in Paramaribo.

Am 28. November 2012 findet in Amsterdam der dritte Vortrag in der Reihe “auf dem Weg zur Feier der Abschaffung der Sklaverei 2013″. Der Vortrag wird von der Soziologin Ruth Dors gehalten werden und der Frage nachgehen, wie die Sklaverei-Vergangenheit die Traditionen in der Brüdergemeine geprägt hat.

Reacties zijn gesloten.