Slavernij bij Opwekking

opwekkingOp weg naar Keti Koti, de viering van 150 jaar afschaffing van de slavernij in Suriname op 1 juli 2013, die door de Evangelische Broedergemeente wordt georganiseerd, was Slavernij al een belangrijk thema tijdens Opwekking 2013. De Evangelische Broedergemeente voerde een gedeelte uit een musical op, waarbij de koorleden op de Bühne in beeld en in zang het verhaal van de slavernij tot leven wekten. Rhoïnde Doth (voorzitster van SKIN en predikante van de Evangelische Broedergemeente) verzorgde de voorbeden, samen met Adri Veldwijk (directeur EZA).

Voor een uitvoerig bericht kijk op: Raad van Kerken

Auf der ökumenischen Pfingstkonferenz ‘Opwekking’ in Biddinghuizen / Flevoland war ‚Sklaverei’ ein wichtiges Thema. Die Brüdergemeine führte einen Teil des Musicals ‚Unterwegs zur Freiheit‘ auf. Rhoinde Doth (BG Amstrdam Stadt&Flevoland und Vorsitzende der Plattform für Migrantenkirchen „SKiN“ und Arie Veldwijk von der Evangelikale EZA sprachen gemeinsam ein Gebet.

Reacties zijn gesloten.