Film bij ‘Zoektocht in Vrijheid’

Bijna een jaar geleden kwam het boek Zoektocht in Vrijheid uit. Daarin vertellen twaalf mensen uit EBG-kring wat ze nu nog merken van het slavernijverleden. Het was de bedoeling dat hun verhalen een aanzet geven tot gesprekken in EBG-gemeenten. We hebben gemerkt dat het boek inderdaad zijn weg naar de gemeenten gevonden heeft en aan zijn doel beantwoord.

Enkele mensen die in het boek aan het woord kwamen, hebben hun verhaal nu ook voor de camera verteld. Daniël Claas heeft hen geïnterviewd. Het is de bedoeling dat de film eind mei beschikbaar is en dan naast het boek een rol kan spelen bij het op gang brengen van gesprekken.

Het ZZg wil op deze manier een bijdrage leveren aan het proces dat zo belangrijk is voor de EBG: samen kijken naar het verleden vanuit de verschillende perspectieven die in de kerk aanwezig zijn.

PS. De film is eind mei via www.zzg.nl, beschikbaar.

Zoektocht in Vrijheid Film 

Film zum Buch ‘Unterwegs in Freiheit‘

Die Zeister Missionagesellschaft hat zu dem vorig Jahr erschienenen Buch ‚Unterwegs in Freiheit‘ einen Film gemacht. Darin sind einige der Geschwister zu sehen und zu hören, die Interviews zum Buch beigetragen haben. Der film kann auf der website www.zzg.nl bestellt werden.

1 reactie op “Film bij ‘Zoektocht in Vrijheid’