Kerkdiensten rond Keti Koti 2013

KerkdienstIn alle gemeenten en werkgroepen van de EBGN en in vele gemeenten in andere delen van onze provincie vinden kerkdiensten plaats, waarin de afschaffing van de slavernij 150 jaar geleden

wordt herdacht en de vrijheid wordt gevierd. In deze diensten zal zoveel mogelijk gebruik gemaakt worden van een gezamenlijke liturgie. Iedere gemeente en werkgroep vult deze liturgie aan met eigen liederen, teksten en symbolen.

Op 1 juli zijn alle gemeenten en werkgroepen van de EBGN uitgenodigd, om aan de kerkdienst in de Koningskerk deel te nemen. Deze dienst wordt door de EBGN en de Raad van Kerken gezamenlijk voorbereid. Voor elke gemeente of werkgroep is er een aantal plaatsen beschikbaar.

In alle diensten zal er ruimte zijn voor het herdenken van het verdriet en de pijn van de tot slaaf gemaakten en voor het belijden van schuld door de kerken, waaronder de EBG.

Daarnaast willen wij nadenken over hoe wij met elkaar dit verleden een waardige plaats kunnen geven en wegen kunnen vinden naar een gezamenlijke toekomst. Klagen en vreugde, lofprijs en vraag om hulp zullen klinken.

Gottesdiensten zu Keti Koti 2013

In allen Gemeinden der Brüdergemeine in den Niederlanden und in vielen Orten in anderen Teilen der Provinz finden besondere Gottesdiensten statt. Dabei wird so viel wie möglich eine gemeinsame Liturgie gebetet.

Am 1.Juli findet in Amsterdam der zentrale Gottesdienst statt, der von der Brüdergemeine, dem ökumenischen Rat der Kirchen in den Niederlanden und der Evangelische Allianz gemeinsam vorbereitet wird.

In allen Gottesdiensten ist Raum für Klagen und Reue über die Vergangenheit der Sklaverei, aber auch für Lob und Dank für die gemeinsamen Gegenwart und Zukunft.   

 

Reacties zijn gesloten.