Musical ‘op weg naar Vrijheid’ gaat in première

Musical Op weg naar VrijheidEen moderne musicalproductie op hoog niveau waarin enthousiaste personen (m/v) een podium krijgen om te schitteren!

Op 1 juli 2013 zal worden herdacht dat de slavernij in Suriname en op de voormalige Nederlandse Antillen 150 jaar geleden officieel is afgeschaft door het Nederlandse Koningshuis.
Het is een uitdaging om culturele tradities en kunstvormen (muziek, dans, verhalen, beelden en kleding) uit de tijd van de Trans-Atlantische slavernij aan het brede publiek aan te bieden en bovendien te zien wat er na de emancipatie (1863) speelde. Dit gebeurt juist nu, in een tijd waarin kennis grotendeels virtueel wordt overgebracht.

›Op weg naar vrijheid‹ is uitgegroeid tot een indrukwekkend muzikaal schouwspel met een zelfbewuste kijk op het verleden, het heden en de toekomst. De toeschouwer wordt swingend meegenomen door de tijd.

De kunstuitingen uit het gedeeld historisch erfgoed van Nederland en Suriname zijn verrassend en worden neergezet in het Nederlands en in de andere talen die in de periode van de Trans-Atlantische slavernijperiode al bestonden of zijn ontstaan in de voormalige overzeese gebieden.

De spelers vallen op door zeer bekwaam zangtalent.
Thea Doelwijt (idee en tekst), Denise Jannah en Maureen Koenders (composities) hebben met de jongere en oudere sisa’s nanga brada’s, zusters en broeders, vier maanden intensief gewerkt, met medewerking van regisseuse Marjorie Boston en choreografe Dulcita Dors.

Voorstellingen zijn gepland in Amsterdam, Rotterdam, Almere en Zeist. De première vindt plaats op zaterdag 15 juni om 20:00 uur in de Koningskerk te Amsterdam. Kaarten: € 15 inclusief een drankje.

Kaartverkoop voor de verschillende voorstellingen:
Theater Zuidplein, Rotterdam – www.theaterzuidplein.nl

En na de kerkdiensten op zondag in de volgende kerken:
De Koningskerk, Amsterdam-Watergraafsmeer
Wi Eegi Kerki, Amsterdam-Zuidoost (zondags na de dienst)

Reserveringen van kaarten:
Deze zijn ook mogelijk via de website van de Evangelische Broedergemeente Amsterdam Stad & Flevoland: www.ebga.nl

Meer informatie nodig?
T: 020 694 2888 dagelijks van 10:00–16:00 uur

Download hier de flyer.
(NB. U moet daarvoor ook op de volgende site op de link boven klikken.)

Am 15. Juni findet in der Kirche der Brüdergemeine in Amsterdam die Premiere des Musicals ‚Unterwegs in die Freiheit’ statt. Unter Leitung von Thea Doelwijt (Text), Dennise Jannah und Maureen Koenders (Musik) und anderen haben 20 jüngere und ältere Geschwister ein Theaterspektakel einstudiert, in dem mit Gesang und Tanz die Geschichte und Gegenwart von Sklaverei erzählt wird. Weitere Aufführungen sind geplant in Almere, Amsterdam Zuidoost, Rotterdam und Zeist.

Reacties zijn gesloten.