Uitnodiging voor de oecumenische viering op 1 juli

koningskerk AMSHet Provinciaal Bestuur nodigt alle gemeenten nog eens heel hartelijk uit voor de oecumenische viering van 150 jaar Keti Koti op 1 juli om 19 uur in de Koningskerk van de EBG Amsterdam Stad & Flevoland. Met deze dienst willen de Evangelische Broedergemeente en de Raad van Kerken gezamenlijk bijdragen tot een waardige herdenking van de afschaffing van de slavernij in 1863 in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Maar er zal ook ruimte zijn aan die mensen te herinneren, die in de ca. 300 jaar van de slavernij geleden en gestreden hebben. Deze dienst is ook een teken voor het publiek dat de kerken samen dit onderwerp aan de orde stellen. Daarom zullen de voorzitter van de Raad van Kerken en van de Evangelische Alliantie meewerken aan deze dienst, maar ook de voorzitters van het Provinciaal Bestuur van de Europees Continentale Broeder-Uniteit en van het Zeister Zendingsgenootschap. Zr. Lucia Anches-Breeveld (vicepraeses van de EBG in Suriname) zal in die dienst eveneens aanwezig zijn. De preek houden ds. Rhoinde Mijnals-Doth van de EBG en ds. Jan Wessels van de Evangelische Alliantie. Musical wordt de dienst gestalte gegeven door mannenkoor Maranatha, The Colours of God, het blazerskoor van de EBG Zeist en de organisten Paul Macknack en Niels Fischer.

De Dienst wordt door de zendtijd voor de kerken opgenomen en in delen op de radio en de televisie later uitgezonden. Wij hebben dus hier als EBG ook de mogelijkheid ons geluid naar een breder publiek te laten horen. Ieder een is van harte welkom.

De dienst is te horen en toe zien op

donderdag 4 juli 2013 om 16:05 uur op Nederland 2 op de televisie

zondag 7 juli, om 10:07 uur op Radio 5 op de radio.

 

Wir laden herzlich ein zum Ökumenischen Gottesdienst am 1 Juli in der Koningskerk der Brüdergemeine Amsterdam Stad&Flevoland. Der Gottesdienst beginnt um 19:00 Uhr.

An diesem Gottesdienst wirken mit:

  • Der Marantha Männerchor aus Amsterdam
  • Der Jugend Gospel Chor Colours of God der Brüdergemeine Amsterdam Stad&Flevoland
  • Der Bläserchor der Brüdergemeine Zeist
  • An der orgel: Niels Fischer und Paul MackNack

Der Gottesdienst wird geleitet durch Pfarrerin Rhoinde Minals-Doth (BG) und Pfarrer Jan Wessels (Evangelische Allianz)

Die TV und Radiostationen Zendtijd voor Kerken und IKON zeichnen diesem Gottesdienst auf und senden ihn später aus. Die Aussendungen sind auch im Internet zu finden:

Zendtijd voor kerken/kerkdiensten

IKON/Kerkdiensten

Reacties zijn gesloten.